Om mig

Om mig

Om mig - Aut. Psykolog Sigrid Reinvard Kølster

Sigrid Reinvard Kølster

Jeg er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Århus Universitet i 2011. Autoriseret af Psykolognævnet i 2017.

Jeg er 42 år, bor i Tisvilde, er gift og har to børn på 14 og 11 år.

Vejen til at blive selvstændig

I foråret 2015 gjorde min mand og jeg op med et arbejds- og familieliv med for meget travlhed og for lidt tid til os selv og hinanden. Vi flyttede fra Storkøbenhavn til Tisvilde i Nordsjælland for at få mere ro, plads og tid til at være familie.

Jeg sagde mit faste job som PPR-psykolog (skolepsykolog) op. Efter mange overvejelser og lidt tilløb sprang jeg ud i det selvstændige liv. Det gav mulighed for at bruge min tid på det, jeg fagligt brænder allermest for, nemlig terapi.

Det er den bedste beslutning, vi har taget som familie og som jeg har taget for mig selv og mit arbejdsliv.

I starten af 2016 startede jeg min praksis i Tisvilde. I september 2016 rykkede jeg ind i mit nuværende lokale i Gribskov Lægecenter 3 dage om ugen.

Frem til november 2018 var jeg ved siden af min praksis ansat 15 timer om ugen på en institution for anbragte børn og unge. Her varetog jeg både individuelle terapiforløb med de unge, gruppeforløb i samarbejde med en anden psykolog samt supervision af personalet bestående af lærere og socialpædagoger.

I efteråret 2018 havde jeg igen brug for at lave nogle justeringer i mit arbejdsliv, give tid til en voksende praksis og til nye projekter, der var kommet til. Sammen med en psykologkollega havde jeg bl.a. opstartet et tværfagligt terapeutisk forløb for unge i naturen i samarbejde med frilufts- og naturvejledere og pædagoger.

Pr. 1. november 2018 sagde jeg derfor mit deltidsjob op og jeg har siden udelukkende været selvstændig. Jeg er i klinikken ca. tre dage om ugen og har to dage til andre projekter, møder, kontorarbejde og til skriftligt arbejde, fx udtalelser til psykiatri eller kommuner. Eller simpelthen tid til børn eller huslige projekter, der trænger til lidt ekstra opmærksomhed.

Jeg elsker mit arbejde!

At være selvstændig er for mig et kæmpe privilegium og frihed. En frihed, der for mig overskygger den lige så store usikkerhed, at jeg aldrig ved, hvordan næste måneds indtjening ser ud. En frihed der giver overskud til at være den mor, jeg gerne vil være for mine børn og den partner, jeg gerne vil være for min mand. Og ikke mindst ro til også at være noget for mig selv.

Jeg elsker mit arbejde og oplever det som et kæmpe privilegium og en gave at få lov at møde og arbejde med mennesker hver dag. Jeg er beæret over den tillid, hver og én af mine klienter viser mig, når de lukker mig ind i deres liv og deler det, der gør allermest ondt.

Jeg tager aldrig andre menneskers tillid for givet og jeg møder alle, der kommer hos mig, med stor respekt for det mod, jeg ved det kræver for det fleste, at opsøge en psykolog første gang.

Livet udenfor klinikken

Der hvor jeg er i mit liv nu, er det stadig familieliv og børn, der fylder det meste. Jeg har mange dejlige venner og veninder, som er vigtige i mit liv. Jeg glæder mig til, at der igen bliver endnu mere tid til at se dem, men lige nu fylder familien mest og det er okay.

Når jeg skal koble af, lade op eller have ro til at tænke, gør jeg det allerbedst i naturen. Jeg har altid elsket at være ude, både alene og med andre.

I mit voksenliv er jeg blevet bidt af at køre mountainbike, som for mig er den perfekte blanding af natur, frisk luft, udfordring og en sjov måde at få motion på. Og så får hovedet fri fra både arbejde, børn og forpligtelser. Når jeg kører mountainbike, tænker jeg simpelthen ikke på andet. Som bonus har det også givet nye, fantastiske venskaber.

Jeg sidder desuden i bestyrelsen på mine børns friskole. Jeg prioriterer også, at have tid til at kunne hjælpe med til diverse arrangementer på skolen, når der er behov. Det tager tid men er også meget meningsfuldt.

Nu ved du en smule om mig. Fordi jeg ved, at det ikke er ligegyldigt, hvilken slags menneske, man sidder overfor. For før jeg er psykolog, er jeg menneske, på godt og ondt, ligesom dig.

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og autoriseret af Psykolognævnet. Jeg er derfor underlagt Psykologloven og de etiske retningslinjer for nordiske psykologer.