Pigegruppe

Pigestyrke

Et yoga- og samtaleforløb for piger på 15-17 år

Ønsker du dig et stærkere selvværd og mere selvtillid? Vil du gerne være bedre til at stå ved den, du er? Længes du efter følelsen af ro i dig selv?

Vil du gerne møde andre unge, du kan dele dine tanker og følelser med og mærke, at du ikke er alene?

Så er dette forløb til dig.

Formålet med forløbet Pigestyrke

Forløbet vil hjælpe dig til at opnå en større forståelse af både dig selv og andre. Du vil få mere tro på dig selv, som du er, og mindre fokus på, hvad andre tænker.

Du får styrket din evne til at håndtere de følelser og udfordringer, du møder i dit liv. Når de svære tanker og følelser ikke længere tårner sig op, vil du mærke mere overskud og energi til hverdagen.

Derudover vil forløbet give dig øget indsigt i og forståelse for din krop og dens signaler og hjælpe dig til både at mærke, respektere og markere dine grænser.

I gruppen har du mulighed for at spejle dig i andre piger, I kan støtte hinanden og forhåbentlig opstår der nye relationer undervejs.

“Pigestyrke” er et fortroligt og omsorgsfuldt fællesskab

 • Hvor intet er for småt.
 • Hvor der er rum til at dele dine tanker og følelser – og også plads til dig, der er mere stille og indadvendt.
 • Hvor man kan komme lige som man er og som man har det.
 • Hvor alle bliver lyttet til og taget alvorligt.
 • Hvor varme, humor, nysgerrighed og omsorg er i centrum.
 • Hvor der er rum til både at grine og græde.
 • Og hvor du måske får nogle nye venskaber med dig 🙂

Hvad går det ud på?

Når vi mødes, arbejder vi både med kroppen gennem yoga og med hovedet i gruppesamtalerne, hvor deltagerne kan dele tanker og følelser med hinanden. Man deler kun det, man er klar til og har lyst til. I starten vil nogen måske have mest brug for at lytte og det er også helt okay.  

Både via yogaen og i samtalerne kommer vi til at arbejde med temaer som selvværd, tillid, grænsesætning, sårbarhed, styrke og mod – og vigtigst af alt, med de temaer, der opstår undervejs i forløbet. 

Vi tilrettelægger fra gang til gang, så vi hele tiden arbejder med det, der er relevant og meningsfuldt for gruppen. 

Vi opretter en lukket Facebookgruppe, hvor deltagerne kan spare med og støtte hinanden undervejs i forløbet. Vi tjekker ind i gruppen løbende og svarer på spørgsmål.

Hvorfor både yoga og samtale?

Når vi kombinerer yoga og samtaleterapi, er det fordi, hoved og krop hænger uløseligt sammen. 

Er vi triste, nervøse, usikre, vrede, stressede osv., så viser det sig også i kroppen – og nogle gange kan det være lettere at få adgang til følelserne den vej.  

Nogle gange fortæller kroppen os noget, hovedet ikke kan eller vil få øje på. 

Kroppen er en vigtig samarbejdspartner, når vi skal arbejde med os selv og vores følelser og grænser. Derfor starter vi hver gang med yoga, hvor vi vender blikket indad og mærker, hvad vi har med os i kroppen.

Når vi først har været sammen om at lave noget fysisk, har fået løsnet op, givet slip og har grinet sammen, bliver det også lettere at gå ind til samtalen med ro i kroppen og lavere alarmberedskab. 

Vi ved af erfaring, at alt det, vi kan være fyldt op af i nuet, fx noget der er sket i løbet af dagen, synes mindre og knap så overvældende, når vi har fået ro i kroppen og en større følelse af accept af det, der er.

Er “Pigestyrke” noget for dig?

 • Synes du, at du kæmper lidt for meget med dig selv og med livet? 
 • Kender du følelsen af sjældent at føle dig ”rigtigt” glad?
 • Oplever du, at følelsen af præstationspres og utilstrækkelighed indimellem kan tage pusten fra dig?
 • Føler du dig ofte ensom, måske endda mens du er sammen med andre?
 • Føler du dig anderledes eller oplever, at du har svært ved at passe ”rigtigt” ind med dine jævnaldrende?
 • Har du mange kritiske tanker om din krop eller din personlighed og tanker om, at du burde være anderledes eller bedre?
 • Føler dig ofte styret af tanker og forestillinger om, hvad andre tænker om dig og hvordan du fremstår i andres øjne?

Kender du til at have det, som i nogle af eksemplerne ovenfor? Så er du ikke alene. 

Et forløb med “Pigestyrke” vil hjælpe dig til at kunne tænke og føle mere positivt om dig selv og dit liv, give dig mere ro både i hovedet og kroppen og forhåbentlig give dig en følelse af mere styrke og overskud i livet.

Vi håber, at du gennem forløbet vil komme til at finde ro med og acceptere, at det, du lige nu ser som ”fejl” eller “uperfekthed” er netop det, der er med til at gøre dig menneskelig og unik. 

Tøver du med at melde dig, fordi det er i en gruppe?

Hvis du føler dig nervøs ved tanken om at melde dig til et gruppeforløb, er du helt sikkert ikke alene. Tanken om at skulle dele svære tanker og følelser med andre, endda nogen, man ikke kender fra starten, kan nemt få én til at lade være, selvom man faktisk gerne vil.

Men…

 • Husk, de andre har det sandsynligvis ligesom dig!
 • Alle føler sig sårbare – men vi passer på hinanden og møder hinanden med forståelse og omsorg.
 • Alle i gruppen deler og giver til hinanden.
 • Du får indblik i andres liv og vil opdage, at alle har deres udfordringer og at ingen er perfekte.
 • Du får omsorgsfuld feedback fra jævnaldrende og mulighed for at høre, hvad de faktisk tænker om dig – og opdage, at det er langt fra dine egne (selvkritiske) forestillinger.

Praktisk

Deltagere 

6-8 piger i aldersgruppen 15-17 år.

Hvornår 

Send os en mail, hvis du vil skrives op, så kontakter vi dig, når datoerne for en ny gruppe er klar.

Gruppen mødes seks gange (en fast hverdag) fra kl. 17-19.30. Der er en lille pause undervejs, hvor der serveres frugt og the.

Hvor

Helsingør Vandrehjem Danhostel Helsingør, Nordre Strandvej 24, 3000 Helsingør (https://goo.gl/maps/qUwLqihdag273mHL6).

Vi skal være i et hyggeligt loftslokale med den fineste udsigt over Øresund.

Du skal ikke selv medbringe noget, vi har yogamåtter mv. Men kom i behageligt tøj, du kan bevæge dig i og har det godt i.

Pris

Hele forløbet koster 6.000 kr. pr. deltager.

Beløbet kan betales i to rater.

Prisen inkluderer:

 • 6 mødegange af 2,5 times varighed (15 timer i alt) med to terapeuter (psykolog og yogalærer/kropsterapeut)
 • Lån af yogamåtte mv.
 • The og frugt/snacks.
 • Deltagelse i lukket Facebookgruppe, som vi administrerer og svarer på spørgsmål i hele den periode, gruppen mødes. Derefter finder vi sammen ud af, om den skal fortsætte.

Tilmelding

Tilmelding sker via email til Sigrid på kontakt@psykologsigrid.dk.

Når du har skrevet, at du ønsker en plads i gruppen, bliver du kontaktet af en af os, så du kan høre lidt mere, stille spørgsmål og vi sammen kan finde ud af, om pigegruppen er noget for dig.

Når du har besluttet og tilkendegivet, at du gerne vil deltage i gruppen, modtager du en faktura på betaling af første rate og du har en plads. Din tilmelding er herefter bindende og betaling gives ikke retur.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til en af os.

Cathrine kan kontaktes på:

Email: hoegkropyoga@gmail.com – Mobil: 20490385

Sigrid kan kontaktes på:

Email: kontakt@psykologsigrid.dk – Mobil: 30282395

Hvem er vi

Cathrine Høg

Er 44 år og uddannet pædagog, kropsterapeut og yogalærer.

Cathrine Høg

Med over 20 års erfaring i den pædagogiske verden har Cathrine et solidt fundament for at arbejde med børn og unge.  

Cathrine har sideløbende med pædagogarbejdet uddannet sig til yogalærer og har en internationalt certificeret børneyoga-uddannelse. Hun underviser bl.a. i yoga på Helsingør Ungdomsskole. Udover yogaen har hun også en kropsterapeutuddannelse fra Body All Mind og er certificeret i kropsterapeutisk yoga. 

Cathrine har således en stor indsigt i, hvordan krop og sind er forbundet og en solid viden og erfaring i forhold til at arbejde kropsterapeutisk med mennesker, store såvel som små.  

Derudover er Cathrine et varmt, dejligt og imødekommende menneske, med et humør og smil, der smitter. Cathrine bor i Helsingør med sin mand og sin datter på 15 år. 

Sigrid Reinvard Kølster 

Er 42 år og autoriseret psykolog.

Pigegruppe

Sigrid har 10 års erfaring som børne- og ungepsykolog og har arbejdet med både udredning og behandling samt supervision af lærere og pædagoger både indenfor normal- og specialområdet.

Siden 2016 har Sigrid haft egen psykologpraksis i Tisvilde med primært fokus på terapi med unge. Hun har over 2000 timers samtaler bag sig og dermed en stor viden om, hvad der rører sig i de unges tanker og sind. (Læs mere om terapi hos Sigrid her).

Sigrid er varm og omsorgsfuld i sin tilgang og møder de unge i øjenhøjde med respekt, nærvær og humor, der gør, at de føler sig set, forstået og trygge. 

Sigrid bor i Tisvildeleje med sin mand og to børn på 11 og 14 år.