Terapi

Terapi med dig i centrum

Når du er i terapi hos mig, er det altafgørende, at du som klient føler dig tryg og kan have tillid til mig som terapeut.

Derfor er mit vigtigste udgangspunkt relationen. At du oplever at blive mødt med respekt og engagement og med en ligeværdighed og åbenhed der gør, at du føler dig godt tilpas.

Tonen hos mig er ærlig og direkte – du ved, hvor du har mig.

Jeg er omsorgsfuld og bruger gerne humor. Ofte bliver der både grinet og grædt og der er sjældent langt fra tårer til smil.

Der er plads til alle tanker og følelser – og der er ikke noget, der er forkert, skamfuldt eller pinligt.

Jeg bruger metoder fra flere forskellige terapeutiske tilgange. Valget af metode afhænger altid af dig og din særlige situation.

Jeg afstemmer løbende med dig, om den måde vi arbejder på, giver mening for dig.

De tilgange, jeg primært benytter mig af, er

  • Kognitiv terapi
  • Narrativ terapi
  • Eksistentiel terapi

Læs mere om mine ydelser og priser her. Eller kontakt mig og få en uforpligtende snak for at finde ud af, om jeg vil være den rigtige til at hjælpe dig. Du finder mine kontaktoplysninger her.

Emma (20 år) fortæller om sit forløb:

“Jeg fik kontakt med Sigrid af flere forskellige årsager, men primært fordi jeg gik og havde det skidt med en underlig, ubehagelig følelse i kroppen, som jeg havde svært ved at forklare.

For det første har Sigrid brugt forløbet til at klarlægge for mig selv, hvad jeg skulle arbejde med, så jeg fik øjnene op for de ting, der gjorde ondt på mig i hverdagen, som jeg ikke kunne sætte ord på før.

Første session

Sigrid brugte første session til nærmest blot at lytte til mig, og jeg følte det var givet godt ud, for gennem hele mit forløb forstod hun mig så godt, at når hun sagde noget om mig, ramte det fuldstændig plet. Det fjernede al fokus fra mig på om jeg nu fik forklaret mig godt og rigtigt, og i stedet føltes det for mig som et roligt og afslappet rum, hvor jeg ikke følte mig presset til at leve op til noget som helst.

Sigrid som terapeut

Det skyldes for mig i høj grad Sigrid som terapeut, for hun var så opmærksom, forstående og respektfuld, og det gjorde at jeg følte en form for indlevelse, som var over al forventning. Det betød rigtig meget for mig.

Den største forskel for mig var, at jeg gik derfra hver gang med en følelse af, at jeg virkelig også var noget værd. Og den følelse kunne jeg vise mig selv tilbage til, hver gang jeg følte noget andet i min hverdag, og når jeg skulle bryde de tankemønstre, jeg var vant til at tænke i.

Samtalerne og forløbet

Sigrid var god til at få sessionerne til at føles behagelige, selvom vi behandlede ting, der gjorde ondt, som jeg sagtens kunne græde af – men det var der i den grad også plads til.

Jeg oplevede, at vi havde rigtig meget fokus på mine tanker og tankemønstre i forløbet, og på hvordan jeg kunne bryde med alle de negative tanker og forkerte forestillinger om blandt andet mig selv, jeg gik med.

Det betød, at vi tog udgangspunkt i konkrete situationer, for så at arbejde ud fra dem. Hvad tænkte jeg her, og hvorfor gjorde jeg det? Stemte det overens med sådan, som det virkelig er?

Jeg lærte at forholde mig til, om det var realistisk, det jeg tænkte. Altså om jeg fx blev hadet af alle, hvis jeg havde sagt noget forkert én gang. Så kunne Sigrid stille spørgsmål til det jeg sagde, så jeg til sidst selv kunne se, at det var helt åndssvagt at tænke den tanke, bare fordi jeg havde gjort noget forkert en enkelt gang. Og hvis der så virkelig var en, der skulle hade mig på grund af det, skulle vedkommende i pyt-kassen. For vi kan ikke have lige god kemi med alle, vi møder gennem vores liv.

Hvad fik jeg ud af det?

Den nye måde at forholde mig til mine tanker på, er det, jeg har kunnet bruge allermest. Hvis jeg står i situationer, hvor der sker noget, jeg ikke kan lade være med at gruble over, kan jeg tænke det igennem med Sigrids realistiske stemme i baghovedet, og på den måde få tanken ud af hovedet og komme videre.

Nu er det efterhånden min egen realistiske stemme, der fortæller mig de ting, og det gør, at jeg har det langt bedre med mig selv end jeg havde før forløbet. Derfor kan jeg klart anbefale Sigrid.”

Emma, 20 år