Unge

Psykolog til unge

Jeg taler hver uge med mange unge – fra helt unge teenagere til unge voksne i slutningen af 20’erne – der oplever, at livet på den ene eller anden måde er svært.

Mange af de unge, jeg møder, føler sig konstant pressede og føler, at dagligdagen er en kamp for at leve op til “alt det”, som samfundet, forældre, lærere, uddannelsesinstitutioner, venner og de selv kræver af dem. De føler aldrig, at de har rigtigt ro.

De unge, der kommer til mig, søger fx hjælp til

  • Forskellige former for angst – fx præstations- og eksamensangst, socialfobi/social angst, enkelt fobier eller panikangst.
  • Depressive symptomer – generel nedtrykthed og tristhed, manglende interesse og lyst til det, de plejer at kunne lide, træthed og manglende energi.
  • Stresssymptomer – har svært ved at sove, tankemylder, uro, irritabilitet, mindre lyst til at være social, hjertebanken, græder lettere, bliver hurtigere vred mm.
  • Bekymringer om fremtiden – tanker og forvirring omkring, hvad de har lyst til “at blive”. Mange unge føler sig forkerte, hvis de ikke lige har en plan og ved, hvad de vil. De er bange for at blive “sat af” og stresses af oplevelsen af, at “alle andre” ved hvad de vil og har en plan.
  • Lavt selvværd – de føler sig ikke gode nok, som de er, føler sig forkerte, bekymrer sig meget om, hvad andre tænker om dem, de har svært ved at mærke sig selv, svært ved at sætte grænser og sige fra mm. Læs mere om selvværd her

Jeg har de sidste fem år arbejdet med unge som min primære målgruppe og har gode erfaringer med at skabe en ærlig og direkte kontakt til de unge, jeg møder. Jeg møder dem i øjenhøjde med humor, varme og uden at være altfor “psykolog-agtig”, som de unge ofte siger til mig med et glimt i øjet. 😉

Det er altid en kæmpe glæde for mig, når jeg kan afslutte et forløb med en ung, der går gladere, stærkere og bedre rustet videre i livet.

Under menupunktet Terapi, kan du læse en personlig beretning om et forløb fra en af mine tidligere klienter.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere om, hvordan jeg arbejder og blive klogere på, om jeg måske er den rigtige til at hjælpe dig. Se kontaktoplysninger her.

Psykolog til unge