Unge

Psykolog til unge

Jeg taler hver uge med mange unge. Både de helt unge “preteens”, teenagere og unge voksne i slutningen af 20’erne, der på hver deres måder kan opleve, at livet er svært.

Mange af de unge, jeg møder, er sig pressede og føler, at dagligdagen er en kamp for at leve op til “alt det”, som samfundet, forældre, lærere, uddannelsesinstitutioner, venner og de selv forventer af dem.

Mange af de unge, der kommer hos mig, har en følelse af aldrig rigtigt at mærke ro.

De unge, der kommer til mig, søger fx hjælp til

Forskellige former for angst

Fx præstations- og eksamensangst, social angst, panikangst eller enkeltfobier.

Depressive symptomer

Generel nedtrykthed og tristhed, manglende interesse og lyst til det, de plejer at kunne lide, træthed og manglende energi.

Stresssymptomer

Søvnproblemer, tankemylder, uro, irritabilitet, mindre lyst til at være social, hjertebanken, græder lettere, bliver hurtigere vred mm.

Bekymringer om fremtiden

Tanker og forvirring omkring, hvad eller hvem de har lyst til “at være”. Mange unge føler sig forkerte, hvis de ikke lige ved, hvad de vil. De er bange for at blive “sat af” og stresses af oplevelsen af, at “alle andre” ved hvad de vil og har en plan.

Lavt selvværd

De føler sig ikke gode nok, som de er, føler sig forkerte, bekymrer sig meget om, hvad andre tænker om dem, de har svært ved at mærke sig selv, svært ved at sætte grænser og sige fra mm. Læs mere om selvværd her.

Gode erfaringer med at hjælpe unge

Jeg har de sidste syv år arbejdet med unge som min primære målgruppe.

Jeg har gode erfaringer med at skabe en ærlig og tillidsfuld kontakt til de unge, jeg møder. Når den gode kontakt er etableret, er det min erfaring, at de unge er motiverede og ivrige for at lære og udvikle sig.

Hos mig må man gerne smide skoene og sætte sig til rette i stolen, som man godt kan lide. Der er stearinlys på bordet og man kan altid få en kop te.

Det er min oplevelse, at den afslappede og hyggelige stemning er ekstra vigtig for børn og unge, der meget forståeligt tit er nervøse, når de kommer første gang.

Sproget er frit og direkte – og jeg kan også komme til at bande. Jeg møder alle i øjenhøjde med humor, varme og uden at være alt for “psykologagtig”, som de unge ofte siger til mig med et glimt i øjet 😉

Det er altid en kæmpe glæde for mig, når jeg kan afslutte et forløb med en ung, der går gladere, stærkere og bedre rustet videre ud i livet.

Under menupunktet Terapi, kan du læse en personlig beretning om et forløb fra en af mine tidligere klienter.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere om, hvordan jeg arbejder og blive klogere på, om jeg måske er den rigtige til at hjælpe dig.

Psykolog til unge